Wednesday, October 11, 2017

Testimoni GLA Sebagai Ikhtiar Untuk Cyst Part 1

-1-

Testimoni GLA Sebagai Ikhtiar Untuk Fibroid 1
"Kalau nak cerita tentang fibroud dan  cyst ni memang panjang. Saya sendiri ada pengalaman tentang fibroid ni. Saya dah kesan fibroid since 2 tahun lepas. Tap saiznya still kecil dan doktor pun kata tak ada masalah. Doktor bagitahu saya, sebenarnya fibroid or cyst ini majoriti semua wanita ada. Aktif atau tak je. Dan kedudukan fibroid tu kalau macam saya myoma, fibroid cepat besar.

Pendekkan cerita eh. Saya start ambil GLA secara konsisten last year. Time tu fibroid saya dan membesar jadi 4cm dan 3cm. Ada 2 eh. Tapi last year ambil GLA on off. Sebab planning nak pregnant. So tak ada effect sangat la GLA tu.

Last January saya miscarriage. Dan fibroid masa tu dah jadi 5cm. Down gila masa tu. Allah je yang tahu. Tapi saya tak patah semangat. Lepas tu saya ambil lagi GLA setiap hari 2 biji. Selama 5 bulan kalau tak silap. Dengan izin Allah fibroid saya mengecil ke 4cm dan satu lagi 1cm. Yeay!

Then, next month tu saya planning plak untuk pregnant. Alhamdulillah, rezeki dari Allah. Sekarang expecting. Doa2kan semuanya berjalan lancar. Memang doktor mengatakan maybe this is not an easy pregnancy sebab fibroid saya turut membesar sekarang. Tapi hopefully semuanya ok."



-2-

Testimoni GLA Sebagai Ikhtiar Untuk Cyst 2

"Alhamdulillah cyst saya mengecut setelah saya 3 bulan konsisten ambil GLA. Sehingga kini saya masih mengambil GLA."



-3-

Testimoni GLA Sebagai Ikhtiar Untuk Cyst 3

"Sepupu saya dah 3 kali operate buang cyst. Dan disebabkan ini jugak periodnya selalu datang dalam tempoh yang lama berbelas hari dan banyak macam tumpah darah katanya. Alhamdulillah lepas konsisten GLA Complex sebulan lebih, bila scan cyst dah takde. Periodnya pun tak lama dan banyak macam dulu. Suka betul dia."



-4-

Testimoni GLA Sebagai Ikhtiar Untuk Cyst 4

"Testimoni pertama. Ambil GLA Complex untuk etulkan period dan untuk mengandung. Baru makan dalam sebulan lebih Alhamdulillah sekarang mengandung sebulan.

Testimoni kedua. Kawan saya, dia ada cyst. Dah nak masuk 2 tahun ambil GLA Alhamdulillah bila scan cyst mengecil dan sekarang disahkan takde. Dan yang paling best sekarang dia disahkan mengandung sebulan. Alhamdulillah semuanya dengan izin Allah."



5

Testimoni GLA Sebagai Ikhtiar Untuk Cyst 5

"Saya ambil set untuk bersalin sekali dengan GLA. Alhamdulillah memang takde masalah dan Alhamdulillah selepas makan GLA untuk 2 bulan (dua kali period), saya preggy anak kedua selepas 4 tahun menanti. Kawan saya yang ada cyst consume GLA jugak, pergi check kat hospital, takde pun doktor cakap rahim bengkak ke apa. Rahim sangat ok dokor cakap. Either private hospital dan government hospital say the same thing. Rahim cantik. Takde masalah. Tapi dia pantang makan sebab doktor bagitau makanan apa yang tak boleh makan untuk orang yang ada cyst ni."

Testimoni bersambung di PART 2.

Pengedar Shaklee Butterworth
COD Butterworth
Poslaju ke seluruh Malaysia

4 comments:

  1. Produk shaklee mmg bagus2 Kan.. sesiapa yg Ada cyst Tu bolehlah cuba

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaaAllah bagus. Ada kajian sains dan dipastikan selamat dan berkesan juga. Paling penting baik untuk jangka masa panjang (Landmark Study). :)

      Delete
  2. Ira ada jgk cyst, perut buncit je mcm pregnant. Masa checkup pregnant aisyah br tau ada cyst. Masa tu 4cm. Masa bersalin, doc kata 10cm. Dia buang skali sbb aisyah lahir operate. Skg ni perut buncit lg.. Risau je ada balik cyst tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah dah buang. Kena pergi check balik la macam tu Ira. Pemakanan penting untuk yang ada masalah cyst.

      Delete

Dah habis baca, komenlah sikit. TQ so much! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Terima Kasih. Singgah Lagi Ya.