Saturday, September 30, 2017

Cukupkah Kalsium Kita Hari Ini

Kalsium | Semalam ialah hari yang sangat busy untuk Ain. Seharian bekerja dan pukul satu pagi baru tidur. Ain rasa flat sangat, sampai Ain doa sungguh2 kat Allah supaya biar Achik tidur lena sampai pagi, tak jaga untuk menyusu. Haha. Dan Allah memang makbulkan! :)

Lega sangat ada suplemen kalsium macam Ostematrix. :)

Sebab Ibu Menyusu Perlukan Protein Yang Cukup

Protein ialah bahan binaan untuk tisu baru dan diperlukan untuk pertumbuhan bayi. Protein bertugas membina, membaiki dan mengekalkan tisu-tisu & organ-organ. Ibu menyusu perlukan protein yang ckup. Barulah ibu sihat, bayi pun membesar sihat. 👶

Ibu menyusu perlukan protein yang cukup

Friday, September 29, 2017

Saya Sayang Kakak Finale : 5 Peringkat Kesedihan (Stages of Grief)

5 Peringkat Kesedihan (5 Stages of Grief)

Pernah tahu tak, yang bila kita dapat suatu berita buruk atau kehilangan, kita akan melalui lima peringkat kesedihan (Stages of Grief) ini, sebelum sampai ke peringkat 'boleh terima seadanya'? Tiba2 je Ain teringat pasal ni. Masa Ain kerja kat Jabatan Bius dan Rawatan Rapi (ICU) dulu, hari2 pun tengok patients yang kritical sahaja. Memang tak best dan rasa berat sangat time nak 'break the bad news' kat family members.

Carotomax Melindungi Sel Dari Dalam

Carotomax membekalkan enam karotenoid penting termasuk astaxantin, alfa dan beta karotena, likopena, lutein dan zeaxantin. Carotomax membekalkan lebih 13mg karotenoid dalam setiap hidangan, melebihi 1.5 kali berbanding anggaran purata pengambilan harian.

Carotomax, kuasa antioksidan yang tinggi untuk melindungi tubuh dari dalam.

Thursday, September 28, 2017

Meal Shakes Multivitamin Untuk Kanak-kanak

Pernah dengar Meal Shakes? Nak lihat anak-anak membesar sihat dan kuat, Meal Shakes la jawapannya.  Meal Shakes ialah 'snek' pilihan ibu bapa untuk kanak-kanak. Sangat mudah disediakan, lengkap dengan multivitamin yang kanak-kanak perlukan, mengenyangkan!

Meal Shakes multivitamin pilihan terbaik untuk kanak-kanak.

My Cancer Fighting Journey


"MY CANCER FIGHTING JOURNEY"

Bila Nak Start Buat Stok EBM

Stok EBM, Bila Nak Start Buat?

Wednesday, September 27, 2017

10 Jenis Najis Bayi Yang Ibu Bapa Perlu Ambil Tahu Part 2

10 Jenis Najis Bayi

Ok, Ain sambung info dari tajuk "10 Jenis Najis Bayi Yang Ibu Bapa Perlu Tahu Part 1" ya. Yang belum baca dan berminat untuk baca dari awal, boleh klik tajuk tadi. Dalam Part 1 Ain dah share jenis pertama sampai kelima. Kali ni jenis keenam sampai kesepuluh. 😊

Amaran : Gambar-gambar di dalam ini adalah gambar sebenar (Sumber : BABY CENTER). Jika anda tak sanggup melihat gambar najis bayi ini, boleh abaikan entri ini atau disable media di komputer atau telefon masing-masing. Ain dahulukan entri ini dengan minta maaf. Entri ini bertujuan berkongsi ilmu dengan ibu bapa.

10 Jenis Najis Bayi Yang Ibu Bapa Perlu Ambil Tahu Part 1

10 Jenis Najis Bayi Yang Ibu Bapa Perlu Ambil Tahu | Terutamanya bagi yang baru sahaja bergelar ibu bapa, sudah semestinya akan 'confuse' dengan perubahan najis anak-anak yang berubah dari segi warna dan konsistensi. Bermula dari kelahiran seorang bayi, najis mereka boleh berubah mengikut peredaran masa. Yang mana satu najis bayi yang normal, yang mana satu najis bayi yang memerlukan perhatian doktor, boleh baca seterusnya ya.

Ibu bapa kena ambil tahu jenis najis bayi. Tak semua abnormal.

Amaran : Gambar-gambar di dalam ini adalah gambar sebenar (Sumber : BABY CENTER). Jika anda tak sanggup melihat gambar najis bayi ini, boleh abaikan entri ini atau disable media di komputer atau telefon masing-masing. Ain dahulukan entri ini dengan minta maaf. Entri ini bertujuan berkongsi ilmu dengan ibu bapa.


Tuesday, September 26, 2017

Testimoni Turun Berat Lepas Detox 7 Hari

Testimoni Detox 1 : Dulu Saiz XL, Kini Saiz M


Testimoni Detox 1

"Raya tahun lepas XL. Raya tahun ni M pon still longgar. Tak nak lah amek S. Kang ikut fitting badan sungguh. Hehehe 😝😝😝"
-Halimah-

8 Tips Mudah Hilangkan Double Chin

Tips Hilangkan Double Chin | Mesti masing-masing dah pegang dagu masing-masing or belek muka kat cermin kan? Hihihi. Double chin ni common sangat di kalangan kita especially yang dah beranak atau mempunyai masalah berat badan. Teringat dulu-dulu ada orang pernah ajar, nak hilangkan double chin, rajin-rajinlah tepuk dagu dengan belakang tangan. Entah betul entah tak. Haha.

Tips Hilangkan Double Chin

Monday, September 25, 2017

Testimoni Slip Disc Ikhtiar Dengan Suplemen Shaklee

"Amir nak share 1 testimoni customer yg kena slip disc. Lepas amik Ostematrix dan Omega, ada improvement. Beli last week."

Cara Disable Right Click

Berdesup Ain mesej Cikgu Olie, cikgu yang ajar blog kat kami, tanya tentang cara nak disable right click. Right click ni, bila ada makhluk Allah tu, dia suka dengan entri kita, lepas tu Copy & Paste ke media sosial sendiri tanpa kredit kepada penulis asal, seolah-olah entri itu ditaip sendiri! Sod-ba-ro je kannn? 😂
Steps Disable Right Click - sentiasa ingat dengan 'janji2' Allah.

Sunday, September 24, 2017

Kalau Mereka Boleh Kenapa Tidak Kita?

Kita nampak orang yang dah berjaya, kita rasa macam senangnya dia berjaya, murahnya rezeki dia. Tapi di sebalik kejayaan seseorang, kita tak tahu betapa beratnya ujian yg menimpa masing2.

Jerawat dan Petandanya

Belek tengok muka ampa, jerawat suka naik tang mana? Hehe

Jerawat dan petandanya

10 Tips Menangani Bayi Reject Susu

Pernah tak ada suatu ketika, bayi anda reject susu? Bayi yang tiba-tiba reject susu dikatakan sedang menghadapi “Nursing Strike“. Perlu diingatkan, yang proses in bukanlah proses untuk putus susu (weaning). Apa punca-punca bayi reject susu?
“Adik tak nak minum susu!!! Sakit gusi ni, gigi nak tumbuh. Huaaaaaaaa!!!! Sakit!!!!” Antara sebab bayi tak mahu menyusu ialah kerana nak tumbuh gigi. :)

Saturday, September 23, 2017

Keperluan Nutrisi Ibu Menyusu

Keperluan Nutrisi Ibu Menyusu| Adui, tetiba Umi anak tiga ni jadi emo plak sebab Achik dah masuk 2 tahun, dah masanya fikirkan untuk wean off menyusu. Bukan apa, Umi takut gemuk, sebab dah biasa makan lebih dari sebelum beranak (sebab ibu menyusu kan perlu lebih kalori - alasan 😜). So kalau dah wean off, macam mana kalau Umi lapaq? 😂

Keperluan Nutrisi Ibu Menyusu

Kebaikan Menyusukan Bayi

Patutlah dalam Islam sendiri menggalakkan kita menyusukan bayi. Rupa-rupanya, menyusukan bayi ni bukan saja memanfaatkan si manja sahaja, tetapi juga baik untuk kesihatan ibu.

Manfaat menyusukan bayi

Friday, September 22, 2017

Kaedah Darab Cara Jepun

Mudah sangat kaedah darab cara Jepun ni. Kalau masa sekolah menengah Ain dah tau kaedah ni, Matematik boleh score A+++ ni haha. Yang ada anak2 yang masih bersekolah, bolehlah tunjuk kaedah ni. Pejam mata pun boleh kira darah nombor besar2.


Semoga bermanfaat. 😊

Nak tahu suplemen untuk kesihatan otak, boleh baca dulu tentang Omega Guard dan Kesihatan Otak.

10 Tips Kulit Cantik Semulajadi

10 Tips Kulit Cantik Semulajadi

Nak kulit kekal cantik berseri, cuba amalkan 10 Tips Kulit Cantik Semulajadi ini. Pakai krim atau skincare yang mahal-mahal pun, takkan mampu menjamin yang khasiat dari skincare tersebut akan masuk jauh ke dalam kulit. Betul kan?

Wednesday, September 20, 2017

Krisis Pemulihan (Healing Crisis), Wujudkah Ia?

"Is A Healing Crisis (krisis pemulihan) Really Healing?"

Pengedar Shaklee Kangar

Peminat Shaklee atau kalau ada orang Perlis yang tercari2 Pengedar Shaklee Kangar, boleh cuba tanya Faezatul ni. Seorang pengedar Shaklee berjaya dan komited, yang menyediakan servis COD di area Kangar, poslaju ke seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak.

Pengedar Shaklee Kangar

Tuesday, September 19, 2017

Google My Business


Ada yang pernah dengar tentang Google My Business? Ain pun baru first time dengar dari upline Ain dalam secret group kami. Buat orang yang serius berbisnes, kalau nak bisnes untuk jangka masa panjang, eloklah register Google My Business ni. Meh nak cerita apa yang Ain buat dengan Google My Business ni setakat hari ni.

6 Kebaikan Pengambilan Sayur-sayuran

Ain nak cerita ni. Makan sayur ni orang dok kata baik untuk kesihatan, bagus untuk kulit, bla bla bla, itu ini, apa yang baik, apa yang eloknya?

Manfaat Kesihatan Sayur

Monday, September 18, 2017

Krim Multipurpose Herbal Blend

Sejak anak2 masih bayi kecil lagi, Ain memang sapu Herbal Blend untuk kulit depa. Alhamdulillah, sesuai sangat.

Pernah dengar yang Shaklee pun ada krim bernama Herbal Blend? Ain pun tak pernah tahu, sampailah suatu hari bila anak Ain dua orang kena chicken pox serentak. Teruk sangat rash Khayla time tu. Ada in cerita kat SINI. Tengoklah sendiri, betapa teruknya rash besar2 kat muka, yang berlubang pun ada, lepas apply Herbal Blend hari2, Alhamdulillah sangat! 😂

Happy Belated Second Birthday Achik

Alhamdulillah. Dah 2 tahun Umi berjaya susukan Shaklee baby Umi ni. Terima kasih Achik, sentiasa indirectly bagi semangat kat Umi untuk terus menyusukan Achik. Sayang Achik. 

Sunday, September 17, 2017

Testimoni DTX Complex

Nak cerita testimoni DTX Complex sebagai suplemen kesihatan hati sebenarnya. Terjumpa kartun HATI dan PUNDI HEMPEDU ni. Batu2 boleh terbentuk dalam pundi hempedu hasil pemakanan tak sihat kita tau.

DTX Complex Suplemen Pilihan Untuk Kesihatan Hati

Apa itu DTX Complex?

Terus terbayangkan DTX Complex, bila ada yang bertanyakan macam ni petang semalam, "Ain, kalau ambil darah, doktor kata ada masalah hati, naik sikit, nak ambil suplemen Shaklee yang mana ya?"

Saturday, September 16, 2017

Perang Terakhir di Saat-saat Akhir

Hampa ni, suka buat kami saspen tau! 😅

Tajuk kemain.
"PERANG TERAKHIR DI SAAT2 AKHIR"

Terima kasih atas kepercayaan. :)

Sebenaqnya ceritanya gini...

PROMOSI VIVIX HARI INI SAHAJA

Promosi Vivix murah banyak, hari ini saja (16 September 2017)

Friday, September 15, 2017

Testimoni Hebat Vitamin C Part 2

Testimoni Vitamin C awesome ada di sini!

Ada yang tunggu update testimoni vitamin C Shaklee PART 1 ni lagi ke? Ke ada yang dah muntah hijau sebab, dah terlalu banyak testimoni? Ekekeke...Produk bagus gitu la. Adaaa ja yang nak bagitau feedback positive. Alhamdulillah untuk mereka kan? 😊

Ok, jom sambung. :)

Testimoni Hebat Vitamin C Part 1

Vitamin C, bukam sekadar untuk kecantikan. Meh baca apa lagi 'depa2' ni dapat dalam entri Testimoni Vitamin C ni.

Kali ni, Ain nak tambah lagi beberapa testimoni hebat Vitamin C. Testimoni Vitamin C untuk yang kerap demam, ada masalah resdung, nak kuatkan sistem imun badan, gusi berdarah, dan lain-lain.

Pencarian Bloglist Baru Blog Farhana Jafri


Hai korang. Jom join segmen Pencarian Bloglist Baru Blog Farhana Jafri ni. Just klik banner di atas untuk direct ke entri cik puan empunya blog.

Wednesday, September 13, 2017

7 Fakta ESP Shaklee Yang Anda Kena Tahu

7 Fakta ESP Shaklee yang anda kena tahu

Dok dengar ESP boleh cantikkan kulit, ESP boleh bantu untuk turunkan berat badan, ESP sesuai sangat untuk pesakit kencing manis, ESP itu, ESP ini, korang dah kenal belum ESP ni sebenar-benarnya? 7 fakta ESP Shaklee inilah, yang patut korang tahu. Nak masuk badan jadi darah daging, kenalah pastikan ianya yang terbaik saja. Kan? 😊

Testimoni Peppermint GingerPlus Legakan Angin Dalam Badan

Peppermint GingerPlus legakan angin (flatulence) dalam badan


Dua hari lepas, Ain terima panggilan daripada ayah, yang kata mak sakit perut angin. Mak jarang sangat tak sihat (Alhamdulillah), lama sangat tak jadi angin2 ni. Jadi bila Ain cakap dengan mak through telefon, suara mak bunyi macam sakit perut sangat sampai tak larat nak bangun dan makan dari pagi.

Tuesday, September 12, 2017

Testimoni Set Kulit Cantik Shaklee oleh Mangsa Salah Skincare

Mangsa salah skincare pun dah cantik semula dengan Set Kulit Cantik Shaklee

Testimoni Set Kulit Cantik Shaklee ni dari 'anak' Shaklee Ain sendiri. Macam bermesej dengan polis masa mula2 Faezatul ni whatsapp in tanya pasal suplemen untuk masalah jerawat dan parut. Haha. Punya detail dia tanya. Masa tu Ain tak tahu yang Faezatul mangsa salah guna skincare. Meh la baca sendiri kisah Faezatul dan Set Kulit Cantik Shaklee.

Testimoni Vivix : Kami Semua Terkejut Sebab Ayah Yang Dah Sekian Lama Botak Kini...

Testimoni Vivix : Dulu Botak, Kini Tidak Lagi

Ini testimoni ayah Ain sendiri. Mekanisma antipenuaan dan berupaya membaiki dan melindungi DNA oleh Vivix, dah terbukti dalam Telomere Study. Cerita ayah Ain ni cuma salah satu 'keajaiban' Vivix yang ada teori dan bukti sains.

Testimoni Vivix ayah Ain sendiri

Thursday, September 7, 2017

Lecithin Shaklee

Lecithin Shaklee

Lecithin secara umumnya dikenali sebagai pengemulsi lemak semulajadi yang berfungsi memecahkan lemak kepada molekul yang lebih kecil untuk diserap. Lecithin juga, di dalam badan akan ditukarkan kepada acetylcholine untuk mengekalkan kesihatan.

Extended Promotion

Aduhai...

Awatla Shaklee tak juai kat existing members ja SHAKER CORAL ORANGE ni? Lama dah kenan di hati... 😍

Segmen 24 Jam Bloglist #27 Mialiana.com


Wednesday, September 6, 2017

Paku Tak Berkarat Walau Dah Setahun Setengah Berendam Dalam Get Clean

Pencuci Get Clean yang environment-friendly

Tengah kemas rumah, terjumpa 'eksperimen' sendiri pasal Get Clean Fresh Laundry Concentrate ni ha. Pada suatu masa dulu, Ain saja2 buat eksperimen ni. Nak test tengok, pencuci baju mana yang paling cepat menyebabkan paku berkarat.

Kulit Muka Terbakar Boleh Ke Hilangkan Parut

Ramai juga nak tahu TRANSFORMASI Amir apabila kulit muka terbakar semasa bulan Ramadhan tahun 2015.

Before : Gambar hari ketiga terbakar

Tuesday, September 5, 2017

Allah Knows The Best

Klinik Putra Cawangan Pokok Sena

What's best for us,
When is the best time,
Cepat ka, lambat ka,
Senang ka, susah ka,
Allah knows the best.

Monday, September 4, 2017

The Radiant 4 Set

Apa itu The Radiant 4 Set?

Bulan September ni, Shaklee memperkenalkan set baru iaitu The Radiant 4 Set. The Radiant 4 Set semestinya kegilaan ramai terutamanya mereka yang mementingkan kecantikan kulit dan penampilan. Seperti namanya, The Radiant 4 Set terdiri daripada kombinasi 4 suplemen kecantikan dengan 4 fungsi berbeza, yang bila 'bergabung tenaga', pastinya menghasilkan 'Shaklee Effects' yang mengujakan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Terima Kasih. Singgah Lagi Ya.