Tuesday, August 8, 2017

Testimoni Parut di Muka Akibat Terseret di Jalan Hilang

Malam semalam, rasa nak menari dangdut bila ada adik-beradik Shaklee kami share testimoni anak menakan dia yang ada parut kat muka akibat terseret di jalan masa accident bulan April hari tu. Haha over kan Iols. 😜 Bukan apa, orangnya perempuan. Kalau boleh tak nak ada parut langsung kat bahagian muka, btol kan? Si emaknya pun risaula sebab anak muka cun, muda lagi baru 17 tahun plak tu, takkan nak biar ja parut sebesar itu sepanjang hidup anak dia. Jadi apa yang adik ni consume?

Jeng jeng jeng...Adik ni consume cuma Vitamin C & Vitamin E Shaklee sahaja. Katanya, baru ambil sebulan dah nampak kesan yang memuaskan hati. Parut dah nampak pudar sangat dari luka asal.

Gambar kiri muka ada parut selepas accident. Gambat kanan parut semakin pudar selepas sebulan consume Vitamin C dan Vitamin E Shaklee


KIRI BERPARUT, KANAN PARUT PUDAR

Gambar belah kiri ialah gambar sebelum consume Shaklee, iaitu selepas accident yang terseret muka tu. Mesti rasa nak menyorok tak nak keluar rumah kalau kat muka kita ada parut yang besar & jelas macam tu. Baik laki, baik perempuan, of course malu dan segan kan.

Gambar belah kanan ialah sebulan selepas consume Vitamin C & Vitamin E Shaklee. Teruja sungguh kan perubahan kulit adik ni? Parut makin pudar dan licin, walaupun belum 100% hilang.

Lambat sangat ke sebulan baru nak nampak perubahan?

Sel kulit baru mengambil masa dari 14 hari (bayi) hingga 100 hari (untuk usia 60an), bergantung kepada usia. Nak hilangkan parut juga perlukan masa juga.

Secara teorinya, cycle sel kulit mengambil masa 28 hari untuk travel dari lapisan paling dalam ke lapisan paling luar. Kulit kita ni nampak je nipis. Tapi sebenarnya ada lima lapisan dalam epidermis kita kesemuanya. Bayangkan on the way sel kulit baru nak sampai ke lapisan paling luar, yang ambil masa 28 hari tu. Ada hari-hari yang kita stress, terdedah dengan pencemaran, makan fast foods sebab nak cepat dan lain-lain...semua ni menghasilkan radikal bebas yang boleh merosakkan sel-sel ini.

Kat sinilah pentingnya pengambilan antioksidan (dalam cerita ni, Vitamin C & Vitamin E lah antioksidan). Supaya boleh protect sel-sel kulit yang baru ni daripada kerosakan oleh radikal bebas. Bila dah sampai ke lapisan kulit paling luar, syuh syuh la sel-sel lama or dah mati or rosak (dalam cerita ni, parut adik ni).

Semudah 1 biji Vitamin C & 1 biji Vitamin E sehari untuk hilangkan parut dengan suplemen Shaklee. Sebotol Vitamin C ada 180 tablet, tahan maximum 6 bulan. Sebotol Vitamin E pula ada 120 tablet, tahan maximum 4 bulan. Boleh buat masker jgak dua-dua ni untuk kesan yang lebih best. Siapa rajin dia dapat.

Mudah kan nak faham bagaimana antioksidan berfungsi? Dan mudah sangat kan nak faham, kenapa kalau ambil suplemen Shaklee, kesan bukan tiga hari atau seminggu atau 'cepat'? Dan faham juga kan, kenapa amat berbaloi sekali untuk bersabar dan terus konsisten dengan suplemen Shaklee, sebab hasilnya begitu memuaskan hati, bukan sekali tapi berkali-kali...Hehehe...

So, apa yang adik ni puas hati sangat?

Nindia haaa...gambar latest adik cun ni.
😍😍😍

Gambar latest - katanya parut dah hilang 98% hasik konsisten Vitamin C & Vitamin E Shaklee 

Macam mana lah tak sayang sangat kat Vitamin C dan Vitamin E Shaklee ni kan?


Untuk testimoni kulit cantik yang lain, boleh refer SINI.

Apa yang hebat sangat dengan Vitamin C Shaklee, satu tablet 500mg jer pun? Jawapannya ada di SINI.

Bagaimana pula dengam Vitamin E? Shaklee difference nya ada di SINI.


Pengedar Shaklee Butterworth
COD Butterworth
Poslaju ke seluruh Malaysia

11 comments:

  1. Wah memang nampak jauh beza lah...terbaik shaklee

    ReplyDelete
  2. Kalau parut jerawat boleh hilang tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaaAllah boleh. kak tengok kat link ni untuk testimoni parut jerawat ya.

      https://ainniah.blogspot.my/search?q=parut+jerawat&m=1

      Delete
  3. yeay...nieyl pun amalkan vitamin c shaklee...

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah ye ke? baguslah. mesti nieyl jatuh cinta dan kulit pun cantik kan? 😍

      Delete
  4. alhamdulillah.. cantik dah.. yang penting kena konsisten kan..

    ReplyDelete
  5. alhamdulillah...memang nampak perbezaanya tu

    ReplyDelete
  6. Skrg akk nk try bagi ank makan carotomax, power cermin mata dah Naik smp 600, umur baru 13. Harap sgt boleh turun powernya.

    ReplyDelete
  7. wahh..dah pulih mcm biasa, rawatan dalaman yg berkesan dgn Shaklee..

    ReplyDelete

Dah habis baca, komenlah sikit. TQ so much! :)