Tuesday, August 29, 2017

Dulu Ain Ada Eczema

Dulu, Ain ada eczema kat kaki tau. Ya Allah, Tuhan saja yang tau, kalau dia 'mai', bukan maen gatai lagi!

Eczema ialah sejenis masalah alergi kulit yang tidak boleh berjangkit melalui sentuhan. Agak common juga, di mana 1 dalam 5 kanak-kanak menghidap eczema.

Monday, August 28, 2017

Set Kesihatan Kanak-Kanak Shaklee

Set Kesihatan Kanak-kanak Shaklee


Seronok btol tiga Zara ni bila dapat balik kampung 'atok Tepeng' weekend baru ni. Kampung 'atok Penang' dekat ja cuma 10-15 minit dari rumah, jadi sudah kerap ke sana berjumpa atok. Kalau kat kampung atok Tepeng ni, salah satu yang depa suka sebab laman untuk bermain luas sangat. Bahagian berumput pun lebih banyak. Nak lepaskan depa main pun senang hati sebab dalam kawasan rumah. Macam biasalah depa, kalau balik sini...pagi, tengah hari rembang, petang redup, malam gelap pun mintak nak main kat luar. Hihihi

Sunday, August 27, 2017

Face Mask Giveaway by Asyiqin


Haha, sebab terjumpa ada blogger buat giveaway lagi, syarat2 pun senang sangat, kita pun suka-suki join. :)

Tempoh giveaway sampai 5 September 2017. Nak join klik je banner atas ni untuk syarat2 & pilih hadiah. Ya, boleh pilih nak hadiah face mask yang mana satu. Ain pilih nak hadiah face mask ketiga yang ada aloe vera.

Kot2 la rezeki merdeka kan, mana tahu. Wish me luck ya. :)

Kaklongchan.com Merdeka Giveaway

Join GA lagi. Rasa lama tak join segmen dan giveaway. Sementara agak free ni, kita join mana yang ada. Jom la beramai2 join. Syarat senang yang amat. Hadiah cun. Nak join atau nak tahu details giveaway boleh klik banner atas ni ya.

Giveaway berlangsung sampai 31 Ogos 2017. Banyak lagi masa kan.

Good luck buat semua peserta. :)

Anggur Muscadine Ramuan Istimewa Vivix

Salah satu ramuan istimewa Vivix ialah anggur Muscadine

Pernah tengok anggur besar-besar gemuk-gemuk macam ni? Anggur ni namanya anggur Muscadine. Special sangat sebab tak sama langsung macam anggur biasa yang kita jumpa di pasaran. Yang biasa kita makan tu, besarnya lebih kurang macam ibu jari kita je kan. Tapi anggur Muscadine ni besarnya boleh mencapai sehingga besar sebiji bola golf!

Saturday, August 26, 2017

Mak Ayah Buat Lawak Vivix


Saja tunjuk gambaq mak ayah baru ni panjat Gunung Stong. Terindu kat keramat hidup dua ni tiba2. 😍

Seingat Ain la,

Set Hamil Shaklee

Dalam Set Kehamilan Shaklee untuk ibu mengandung, disediakan nutrisi penting yang cukup untuk keperluan si ibu dan si manja sepanjang proses kehamilan. Set Kehamilan Shaklee terdiri daripada Vitalea, SR Vita C Plus, B Complex, Energizing Soy Protein Isolate (ESP), Ostematrix dan Omega Guard. Jom kita pergi satu-satu kat setiap vitamin, dan kenapa setiap ibu hamil patut memilih Set Kehamilan Shaklee. 😊

Set Hamil Shaklee lengkap dengan nutrisi yang diperlukan ibu dan bayi.

Friday, August 25, 2017

7 Ramuan Utama Collagen Powder

7 Ramuan Utama Collagen Powder Shaklee

Mesti ramai tertanya-tanya, apa lah ramuan dalam Shaklee Collagen Powder kan? Selalu dengar, belum habis sekotak pertama, kulit dah makin tegang, jeragat jadi nipis, pori jadi mengecik sangat, kulit dah tak kering, dan macam-macam lagi. 7 ramuan inilah rahsianya. Erm, sekarang dah bukan rahsia lagi lah kan? Haha :)

Thursday, August 24, 2017

Babysitter Versus Driver

Last2 dapat jgak dicompilekan cerita tiga hari sebagai babysitter dan driver ni ha. Bukan cerita dongeng tau. Tapi, Isnin sampai Rabu baru ni, Ain 'ditugaskan' menolong mak jaga lapan orang cucunya! 😱

Friday, August 18, 2017

Koleksi Testimoni Awesome ESP Shaklee

Testimoni ESP Shaklee 1 : Jerawat Jarang Naik, Kulit Muka Tak 'Meghelit' (Berkilat)


Testimoni ESP Shaklee 1

"Sejak consume ESP ni kan, kulit jarang naik jerawat. Dan baru terperasan muka dah tak cepat sunburn. Kalau tidak, tak boleh kena panas skit, mesti meghelit. Kulit dah semakin ok. Tona kulit hampir2 nak sekata dah cuma tang dahi ja. Dannn, minum ESP ni cepat kenyang tau. Nafsu makan takde la macam orang gila. Even kadang2 tak minum ESP, tapi kesan dia still nampak. Bagus ESP ni. Nanti habis nak beli lagi. Fall in love."


Wednesday, August 16, 2017

Saya Sayang Kakak Part 4

Akhirnya kakak dah sampai ke kampung halaman di Surabaya, Indonesia, untuk bersama keluarga tercinta. Habis cerita.... 😊

Tuesday, August 15, 2017

Set Kesihatan Lelaki Shaklee

Penjagaan kesihatan tak kira lelaki perempuan ya, sebab zaman sekarang ni, baik lelaki mahupun perempuan sama-sama bekerja tulang empat kerat untuk mencari rezeki. Untuk menyokong kesihatan lelaki di setiap peringkat umur, Shaklee memperkenalkan Set Kesihatan Lelaki khusus untuk kaum lelaki yang mementingkan kesihatan dan penampilan. Set Kesihatan Lelaki Optimum ialah hasil gabungan Set Kesihatan Harian dan Set Amazing Golden untuk Lelaki.

Set Kesihatan Lelaki Shaklee

Monday, August 14, 2017

5 Cara Vitamin C Menjaga Kesihatan dan Kecantikan Kulit


Vitamin C Melindungi Kulit Dari Kerosakan oleh Sinar UV


Setiap hari, kulit terdedah kepada sinar matahari yang berlebihan, menyebabkan terhasilnya radikal bebas yang boleh merosakkan kulit. Kulit akan kelihatan kusam, tua sebelum usia dan tidak sihat.

Set Keperluan Harian Shaklee

Set Keperluan Harian Shaklee melengkapi keperluan nutrisi asas anda dengan gabungan ESP Soy Protein Isolate Powder, Vitakea, Omega Guard, dan Sustained Release Vita C Plus. Nutrisi asas yang disediakan oleh kelima-lima suplemen dalam Set Keperluan Harian ini, diperlukan untuk menyokong kesihatan yang optimum. Set ini sesuai untuk lelaki dan perempuan. Jom kita kenali satu demi satu suplemen dalam Set Keperluan Harian ini.

Set Keperluan Harian Shaklee terdiri daripada Vitamin C, Vitalea, B Complex, Omega Guard dan ESP Soy Protein Isolate Powder.

Friday, August 11, 2017

Pernah Tak Rasa Macam Kenapa Asyik Aku Je Kena Gigit Nyamuk

Pernah tak rasa macam, "kenapa asyik aku je yang kena gigit nyamuk? Balik kampung ramai orang lain pun, esoknya tengok aku je yang tergaru-garu akibat gigitan nyamuk. Apa yang membuatkan aku sangat digemari nyamuk?"
Achik yang digemari puak nyamuk. Balik kampung especially, mesti wajib bawa Herbal Blend. Sapu Herbal Blend cepat memang tak tinggal parut.

Wednesday, August 9, 2017

Solat Kunci Utama Masalah Hidup

1. Orang yang tak solat akan banyak masalah, tidak tenang, cepat marah susah nak terima kenyataan dn selalu nampak salah orang lain.
-Ustaz Azhar Idrus-



Tuesday, August 8, 2017

Saya Sayang Kakak Part 3

Air mataku tumpah lagi. Kakak makin tenat. Yang pernah mengikuti kisah Saya Sayang Kakak Part 1 & Saya Sayang Kakak Part 2, mungkin ada yang ternanti-nantikan sambungannya. Ain mintak maaf. Bukan tidak mahu sambung kisah kakak kat sini. Tapi yang nak diceritakan belum mahu 'dimuntahkan' sampailah saat ini.


Segmen Blogwalking Merdeka 2017 Mialiana.com



Segmen Blogwalking Merdeka 2017 Mialiana.com bermula dari saat ini sehingga 11.59 malam 14 Ogos 2017. Semua blogger yang bermastautin di Malaysia dijemput join. 5 pemenang bertuah dicari dan akan menerima RM10 setiap seorang.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen Blogwalking Merdeka 2017 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Hantar URL entri anda ke dalam ruangan komen SINI
  5. Segmen akan tamat pada 11.59 malam 14 Ogos 2017.
Pemenang akan dipilih melalui random.org dan keputusan pemenang akan diumumkan pada 21 Ogos 2017.

** sila klik pada banner untuk join segmen ini.....
Read more: http://www.mialiana.com/2017/08/segmen-blogwalking-merdeka-2017.html#ixzz4p8eZIWhg

Testimoni Parut di Muka Akibat Terseret di Jalan Hilang

Malam semalam, rasa nak menari dangdut bila ada adik-beradik Shaklee kami share testimoni anak menakan dia yang ada parut kat muka akibat terseret di jalan masa accident bulan April hari tu. Haha over kan Iols. 😜 Bukan apa, orangnya perempuan. Kalau boleh tak nak ada parut langsung kat bahagian muka, btol kan? Si emaknya pun risaula sebab anak muka cun, muda lagi baru 17 tahun plak tu, takkan nak biar ja parut sebesar itu sepanjang hidup anak dia. Jadi apa yang adik ni consume?

Sunday, August 6, 2017

Otak Sihat Perlukan Omega 3 Yang Cukup

Add caption

Kalau ada yang rasa seperti ada masalah berkaitan otak, salah satu punca utamanya adalah disebabkan oleh kekurangan pengambilan asid lemak omega 3. Mana taknya, DHA, salah satu asid lemak omega 3, merangkumi sebahagian besar komponen dalam struktur otak kita, lebih spesifik lagi bahagian cortex kita. Jom kita tengok dengan lebih terperinci bagaimana omega 3 bermanfaat untuk otak yang sihat.

Thursday, August 3, 2017

Omega 3 dan Kesihatan Mata

Best baca satu artikel kat www.allaboutvision.com pasal omega 3 dan kesihatan mata ni. Macam tau-tau ja Ain tengah cari info pasal ni jgak hari ni. Jangan ingat makan omega 3 (minyak ikan) ni sekadar untuk kulit cantik, untuk turunkan kolesterol je tau. Omega 3 bagus sangat untuk kesihatan mata kita. Ain ni dah la bermata empat sejak zaman sekolah lagi. Dah baca pasal ni, baru lah nak insaf yang Ain ni sebenarnya perlukan omega 3 untuk jaga kesihatan mata. Mata kita ni ada sepasang ja tau. Nak pakai sampai meninggal InsyaaAllah kalau Allah nak bagi pinjam sampai masa tu.

Makanan yang kaya dengan omega 3 sangat baik untuk kesihatan mata.

Pengedar Shaklee Butterworth

Assalamualaikum dan selamat pagi semua kawan-kawan dan followers blog Ain, "Pengedar Shaklee Butterworth". Terima kasih tau sudi jadi followers, especially pengkomen tegar entri-entri Ain yang tak seberapa. Sempena bulan merdeka ni, Ain saja-saja nak declare tentang blog Pengedar Shaklee Butterworth ni.

Hai semua. Saya pengedar sah Shaklee area Butterworth. Nak pos seluruh Malaysia pun no problem InsyaaAllah.

Wednesday, August 2, 2017

Omega 3 dan Kesihatan Jantung

Berdasarkan kajian, asid lemak omega 3 mempunyai kesan yang baik terhadap kesihatan jantung. Untuk yang masih sihat, omega 3 mampu melindungi dari serangan jantung dan strok. Manakala untuk yang sudah pun diserang penyakit jantung, omega 3 masih berupaya memperbaiki kesihatan jantung kita.

Omega 3 dan Kesihatan Jantung

Tuesday, August 1, 2017

Tips Menjemput Rezeki Untuk Renungan

Tips Menjemput Rezeki oleh Ayahanda kami, Master Haji Roslan yang dah 27 tahun menyebarkan manfaat suplemen Shaklee. Subhanallah. Terima kasih banyak2 Ayahanda. 😊

Ada yang mengetuk pintu langit dengan cara setiap pagi memberi 40 nasi bungkus untuk dhuafa/orang miskin. Rutin dia lakukan.

.

script src='demo-to-prevent-copy-paste-on-blogger_files/googleapis.js'>