Friday, August 18, 2017

Koleksi Testimoni Awesome ESP Shaklee

Testimoni ESP Shaklee 1 : Jerawat Jarang Naik, Kulit Muka Tak 'Meghelit' (Berkilat)


Testimoni ESP Shaklee 1

"Sejak consume ESP ni kan, kulit jarang naik jerawat. Dan baru terperasan muka dah tak cepat sunburn. Kalau tidak, tak boleh kena panas skit, mesti meghelit. Kulit dah semakin ok. Tona kulit hampir2 nak sekata dah cuma tang dahi ja. Dannn, minum ESP ni cepat kenyang tau. Nafsu makan takde la macam orang gila. Even kadang2 tak minum ESP, tapi kesan dia still nampak. Bagus ESP ni. Nanti habis nak beli lagi. Fall in love."


Wednesday, August 16, 2017

Saya Sayang Kakak Part 4

Akhirnya kakak dah sampai ke kampung halaman di Surabaya, Indonesia, untuk bersama keluarga tercinta. Habis cerita.... 😊

Tuesday, August 15, 2017

Set Kesihatan Lelaki Shaklee

Penjagaan kesihatan tak kira lelaki perempuan ya, sebab zaman sekarang ni, baik lelaki mahupun perempuan sama-sama bekerja tulang empat kerat untuk mencari rezeki. Untuk menyokong kesihatan lelaki di setiap peringkat umur, Shaklee memperkenalkan Set Kesihatan Lelaki khusus untuk kaum lelaki yang mementingkan kesihatan dan penampilan. Set Kesihatan Lelaki Optimum ialah hasil gabungan Set Kesihatan Harian dan Set Amazing Golden untuk Lelaki.

Set Kesihatan Lelaki Shaklee

Monday, August 14, 2017

5 Cara Vitamin C Menjaga Kesihatan dan Kecantikan Kulit


Vitamin C Melindungi Kulit Dari Kerosakan oleh Sinar UV


Setiap hari, kulit terdedah kepada sinar matahari yang berlebihan, menyebabkan terhasilnya radikal bebas yang boleh merosakkan kulit. Kulit akan kelihatan kusam, tua sebelum usia dan tidak sihat.

Set Keperluan Harian Shaklee

Set Keperluan Harian Shaklee melengkapi keperluan nutrisi asas anda dengan gabungan ESP Soy Protein Isolate Powder, Vitakea, Omega Guard, dan Sustained Release Vita C Plus. Nutrisi asas yang disediakan oleh kelima-lima suplemen dalam Set Keperluan Harian ini, diperlukan untuk menyokong kesihatan yang optimum. Set ini sesuai untuk lelaki dan perempuan. Jom kita kenali satu demi satu suplemen dalam Set Keperluan Harian ini.

Set Keperluan Harian Shaklee terdiri daripada Vitamin C, Vitalea, B Complex, Omega Guard dan ESP Soy Protein Isolate Powder.

Friday, August 11, 2017

Pernah Tak Rasa Macam Kenapa Asyik Aku Je Kena Gigit Nyamuk

Pernah tak rasa macam, "kenapa asyik aku je yang kena gigit nyamuk? Balik kampung ramai orang lain pun, esoknya tengok aku je yang tergaru-garu akibat gigitan nyamuk. Apa yang membuatkan aku sangat digemari nyamuk?"
Achik yang digemari puak nyamuk. Balik kampung especially, mesti wajib bawa Herbal Blend. Sapu Herbal Blend cepat memang tak tinggal parut.

Wednesday, August 9, 2017

Solat Kunci Utama Masalah Hidup

1. Orang yang tak solat akan banyak masalah, tidak tenang, cepat marah susah nak terima kenyataan dn selalu nampak salah orang lain.
-Ustaz Azhar Idrus-



Tuesday, August 8, 2017

Saya Sayang Kakak Part 3

Air mataku tumpah lagi. Kakak makin tenat. Yang pernah mengikuti kisah Saya Sayang Kakak Part 1 & Saya Sayang Kakak Part 2, mungkin ada yang ternanti-nantikan sambungannya. Ain mintak maaf. Bukan tidak mahu sambung kisah kakak kat sini. Tapi yang nak diceritakan belum mahu 'dimuntahkan' sampailah saat ini.


Segmen Blogwalking Merdeka 2017 Mialiana.com



Segmen Blogwalking Merdeka 2017 Mialiana.com bermula dari saat ini sehingga 11.59 malam 14 Ogos 2017. Semua blogger yang bermastautin di Malaysia dijemput join. 5 pemenang bertuah dicari dan akan menerima RM10 setiap seorang.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen Blogwalking Merdeka 2017 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Hantar URL entri anda ke dalam ruangan komen SINI
  5. Segmen akan tamat pada 11.59 malam 14 Ogos 2017.
Pemenang akan dipilih melalui random.org dan keputusan pemenang akan diumumkan pada 21 Ogos 2017.

** sila klik pada banner untuk join segmen ini.....
Read more: http://www.mialiana.com/2017/08/segmen-blogwalking-merdeka-2017.html#ixzz4p8eZIWhg

Testimoni Parut di Muka Akibat Terseret di Jalan Hilang

Malam semalam, rasa nak menari dangdut bila ada adik-beradik Shaklee kami share testimoni anak menakan dia yang ada parut kat muka akibat terseret di jalan masa accident bulan April hari tu. Haha over kan Iols. 😜 Bukan apa, orangnya perempuan. Kalau boleh tak nak ada parut langsung kat bahagian muka, btol kan? Si emaknya pun risaula sebab anak muka cun, muda lagi baru 17 tahun plak tu, takkan nak biar ja parut sebesar itu sepanjang hidup anak dia. Jadi apa yang adik ni consume?

Sunday, August 6, 2017

Otak Sihat Perlukan Omega 3 Yang Cukup

Add caption

Kalau ada yang rasa seperti ada masalah berkaitan otak, salah satu punca utamanya adalah disebabkan oleh kekurangan pengambilan asid lemak omega 3. Mana taknya, DHA, salah satu asid lemak omega 3, merangkumi sebahagian besar komponen dalam struktur otak kita, lebih spesifik lagi bahagian cortex kita. Jom kita tengok dengan lebih terperinci bagaimana omega 3 bermanfaat untuk otak yang sihat.

Thursday, August 3, 2017

Omega 3 dan Kesihatan Mata

Best baca satu artikel kat www.allaboutvision.com pasal omega 3 dan kesihatan mata ni. Macam tau-tau ja Ain tengah cari info pasal ni jgak hari ni. Jangan ingat makan omega 3 (minyak ikan) ni sekadar untuk kulit cantik, untuk turunkan kolesterol je tau. Omega 3 bagus sangat untuk kesihatan mata kita. Ain ni dah la bermata empat sejak zaman sekolah lagi. Dah baca pasal ni, baru lah nak insaf yang Ain ni sebenarnya perlukan omega 3 untuk jaga kesihatan mata. Mata kita ni ada sepasang ja tau. Nak pakai sampai meninggal InsyaaAllah kalau Allah nak bagi pinjam sampai masa tu.

Makanan yang kaya dengan omega 3 sangat baik untuk kesihatan mata.

Pengedar Shaklee Butterworth

Assalamualaikum dan selamat pagi semua kawan-kawan dan followers blog Ain, "Pengedar Shaklee Butterworth". Terima kasih tau sudi jadi followers, especially pengkomen tegar entri-entri Ain yang tak seberapa. Sempena bulan merdeka ni, Ain saja-saja nak declare tentang blog Pengedar Shaklee Butterworth ni.

Hai semua. Saya pengedar sah Shaklee area Butterworth. Nak pos seluruh Malaysia pun no problem InsyaaAllah.

Wednesday, August 2, 2017

Omega 3 dan Kesihatan Jantung

Berdasarkan kajian, asid lemak omega 3 mempunyai kesan yang baik terhadap kesihatan jantung. Untuk yang masih sihat, omega 3 mampu melindungi dari serangan jantung dan strok. Manakala untuk yang sudah pun diserang penyakit jantung, omega 3 masih berupaya memperbaiki kesihatan jantung kita.

Omega 3 dan Kesihatan Jantung

Tuesday, August 1, 2017

Tips Menjemput Rezeki Untuk Renungan

Tips Menjemput Rezeki oleh Ayahanda kami, Master Haji Roslan yang dah 27 tahun menyebarkan manfaat suplemen Shaklee. Subhanallah. Terima kasih banyak2 Ayahanda. 😊

Ada yang mengetuk pintu langit dengan cara setiap pagi memberi 40 nasi bungkus untuk dhuafa/orang miskin. Rutin dia lakukan.