Friday, July 28, 2017

Kelas Omega Guard

Teruja rasa dengan info2 dari online kelas pasal Omega Guard dua malam lepas. Omega Guard yang dipanggil 'minyak ikan' ini, bukan hanya sekadar 'minyak' atau 'ikan' sahaja. Tapi manfaat Omega Guard lebih meluas lagi.

MANFAAT UTAMA OMEGA GUARD

💓Kesihatan jantung


Menurunkan paras kolesterol jahat LDL, TGL
Membaiki paras kolesterol baik HDL
Mengawal tekanan darah ke paras normal.
Menyokong pengepaman efisyen jantung.

💡Kesihatan minda


DHA yang terkandung dalam asid lemak omega 3 berfungsi dalam perhubungan sel2, termasuk sel2 otak. Tahukah anda, DHA merangkumi 50% tisu otak? Jadi, kekurangan DHA yang banyak sangat signifikan untuk kesihatan otak.

👀Kesihatan mata


Tahukah anda, DHA merangkumi 60% tisu mata. Jadi, pengambilan omega 3 yang cukup membantu penglihatan lebih jelas, lebih fokus dah mengelakkan kekeringan di bahagian mata.

Omega Guard juga menjaga kesihatan mata kita.

👰Kecantikan kulit


Omega 3 membantu melembapkan kulit, mengurangkan simptom alergi, sinus dan asma.

🍖Kepadatan tulang


Omega 3 membantu untuk regulate calcium handling ke dalam tulang. Sebab itulah omega juga suplemen yang baik untuk kesihatan tulang.

💪Kesihatan sendi


Omega 3 bersifat antiradang, jadi, sesuai sangat untuk orang2 tua yang bermasalah arthritis dan gout.


TIPS PILIH SUPLEMEN OMEGA 3


  • Pilihlah yang ada buat proses PENYULINGAN untuk dapatkan omega 3 yang tulen. Bukan apa. Source terbaik omega 3 ada pada ikan laut dalam. Tapi, keadaan sekarang dengan laut tercemar, kalau tidak dilakukan proses ni, alamatnya, logam2 berat yang bahaya tu pun kita akan telan jgak. 🤔

Inilah sebab-sebab kenapa penyulingan tiga molekul dijalankan untuk menghasilkan Omega Guard 

  • Pilihlah minyak ikan dengan PERATUSAN OMEGA 3 yang banyak, bukan 'minyak' yang lebih ya. 😊

Terima kasih banyak2 Master Amir Marzhuki, sudi share ilmu dari Nutritonist Shaklee kat online class #maestroelite3 malam ni. 😊

Kebetulan plak, malam semalam jgak Ain attend Business Leader Meeting. Dan ada membincangkan tentang Omega Guard juga. Kata pakar nutrisi (nutritionist) Shaklee, ada 6 sebab kenapa patut pilih Omega Guard.


6 SEBAB, WHY OMEGA GUARD?

Omega Guard ialah suplemen minyak ikan bergred farmaseutikal, iaitu mengandungi 99% kandungan asli minyak ikan.

Inilah rupa sofgel Omega Guard yang crystal clear tu.

Omega Guard telah menjalani penyulingan berperingkat sebanyak tiga kali (triple molecular distillation process) sehingga menghasilkan sofgel yang crystal clear (boleh test sofgel Omega masing2, lihat through cahaya).

Omega Guard mempunyai peratusan kepekatan DHA, EPA yang tertinggi compared to othe leading brands, iaitu sebanyak 90%.

Mengandungi bukan sahaja DHA & EPA, tetapi kesemua tujuh asid lemak omega 3, yang sangat baik untuk kesihatan.

Bau dan rasa ikan yang minima.

Diiktiraf oleh Friends of Sea, satu badan yang memantau di laut, iaitu hanya ikan2 yang matang sahaja ditangkap untuk menghasilkan suplemen. Ini penting untuk memastikan supply yang berterusan.
Sharing dari Nutritionist (pakar nutrisi) Shaklee tentang Omega Guard dalam Business Leaders Meeting semalam.

Nak pilih minyak ikan, pilihlah yang betul2 berkualiti. Pelaburan paling berbaloi semestinya dengan Shaklee. :)



12 comments:

  1. this omega is really good.. elok untuk jadikan supplement..

    ReplyDelete
  2. Kalau nak pandai pun boleh makan omega guard juga kan =)

    ReplyDelete
  3. Saja nak beri tau. Saya makan vivix.

    Satu lagi saya makan Bio Marine Plus. Tak taulah saya tu ada ke tidak omega guard. Tapi minyak ikan jugak, bentuk capsule. Beli tiap2 bulan dari kpj.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bagus Adam. Amalkan suplemen utk kesihatan. Kalau dah sakit baru cari suplemen, salah tu. :)

      Delete
  4. Bila usia semakin meningkat, elok amalkan minyak ikan, betul tak Dr Ain?

    ReplyDelete
    Replies
    1. keperluan pengambilam suplemen sebenarnya tak mengira usia. zaman sekarang budak2 pun dah kekurangan nutrisi dek makanan fast food, makanan ringan, pencemaran dan sebagainya.

      Delete

Dah habis baca, komenlah sikit. TQ so much! :)