Tuesday, June 20, 2017

Cara Semak Kelulusan KKM Produk Shaklee

Senang ja cara semak kelulusan KKM produk Shaklee. Just follow steps simple kat bawah ni. Kalau nak check produk lain pun boleh. 😊



1) Layari laman web http://npra.moh.gov.my



2) Pilih 'Quest Products Search'


3) Akan keluar paparan seperti ini.


4) Scroll ke bawah lagi sehingga berjumpa seperti di bawah ini:


5) Pilih 'Search by Product Registration Number' kemudian masukkan nombor produk yang ingin anda semak.

Contohnya Ain masukkan number pendaftaran untuk Vitamin E Shaklee ni.

Ini nombor pendaftaran Vitamin E Shaklee

Masukkan nombor pendaftaran di ruang ini. Kemudian klik 'Search' dan tunggu.

7) Tadaaaaa. Inilah keputusannya. 😊


Senang je kan? 😁

*****

SENARAI SUPLEMEN SHAKLEE & NOMBOR PENDAFTARAN KKM

  1. Alfalfa Complex: MAL10053686XC
  2. B Complex: MAL12035068NCZ
  3. Carotomax: MAL11125035NC
  4. DTX Complex: MAL07090948TC
  5. Garlic Complex: MAL11080026TC
  6. GLA Complex: MAL12035070NC
  7. Herb-Lax: MAL10080110TC
  8. Lecithin: MAL12015012NC
  9. Omega Guard: MAL12015013NC
  10. Ostematrix: MAL07081510XC
  11. Peppermint Ginger: MAL11040031TC
  12. Phytocol-ST: MAL13045016NC
  13. Sustained Release Vita-C Plus: MAL13085068NC
  14. Vita E Complex: MAL12075024NC 
  15. Vitalea Iron Formula: MAL07081506XC
  16. Vitalea for Children: MAL13115143NC

Produk supplement berbentuk serbuk dan cecair seperti berikut tidak memerlukan pendaftaran KKM kerana ia di bawah kategori makanan:
  1. Collagen Powder
  2. ESP
  3. Meal Shakes
  4. Nutriferon
  5. Performance Orange
  6. Vivix
  7. Cinch Tea Mix
  8. Cinch Shake Mix

4 comments:

  1. Bila ada kelulusan KKM , nak menjual produk pun lega ye Ain, tak de bimbang dah

    ReplyDelete
    Replies
    1. btol. kita nak consume pun yakin. kita nak cadangkan pun tak waswas. 😊

      tapi hati2 juga. tak semua berkelulusan KKM tu 100% selamat. kena ambik kira banyak benda lain juga.

      Delete
  2. tqq atas perkongsian sis. kadang terlepas pandang gak bab2 nak semak kkm ni

    ReplyDelete

Dah habis baca, komenlah sikit. TQ so much! :)