Thursday, June 29, 2017

Info Tayar Yang Kita Perlu Tahu

Bila tukar tayar ni tanyalah pomen tu harga tayar.  Yg baharu ada RM175 @ RM185. Baik amik yg baharu, puas hati. Minta dorg bawa keluar tayar tu, nak tgk. Pomen tu pun bawaklah tayar baharu yg harga RM175. 

Wednesday, June 28, 2017

Dugaan Raya

Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir Batin Ain ucapkan kepada semua Muslimin Muslimat yang menyambutnya. Rasanya tak terlambat lagi kan untuk Ain wish. Raya kan sebulan. 😁


Wednesday, June 21, 2017

Tuesday, June 20, 2017

Cara Semak Kelulusan KKM Produk Shaklee

Senang ja cara semak kelulusan KKM produk Shaklee. Just follow steps simple kat bawah ni. Kalau nak check produk lain pun boleh. 😊

Monday, June 19, 2017

Parut Chicken Pox Berlubang Keluar Jalan2 Pun Pakai Mask

"Kepada Syarikat & Agen2 SHAKLEE... ini untuk kamu...

Tujuan saya buat perkongsian ni bukan mahu menjatuhkan @ mengaibkan Syarikat.....

Saya hanya berkongsi kepada kawan2 FB mana tau bermanfaat.

Rezeki Itu Hanya Dari Allah

Saya pernah berniaga bazar.

Saya biasa berniaga bazar.

Saya dah rasa perihnya berniaga bazar.

Dari bangun awal pagi, masak lauk sampai tengahari.

Lepas zohor, masukkan barang dalam van. Angkat khemah, kerusi, tray, alas, sudu dan macam-macam lagi.

Sunday, June 18, 2017

Meal Shakes Penyebab Berak Berdarah?

"Lama saya berfikir sama ada nak buat posting atau tidak. Saya berkira-kira adakah bermanfaat atau tidak perkongsian saya nanti. Dan akhirnya saya memutuskan untuk menulis jua. Sekadar perkongsian pengalaman sendiri, tiada kena mengena dengan mana2 pihak. 

Wednesday, June 14, 2017

Peluang Besar Dalam Bisnes Shaklee

Alhamdulillah.

Suka Ain nak share dengan semua, yang 'gaji' bulanan kami pengedar2 Shaklee yang layak, dah masuk! Kami raya dulu nah. Hora horay! 😁😁😁

Dalam bisnes Shaklee, BESAR sangat peluang yang ada. Selain PELBAGAI jenis bonus yg lumayan, Shaklee juga ada tawarkan Car Bonus dan juga FREE trips 6 bintang.

Senarai Suplemen Shaklee Dan Nombor Pendaftaran KKM

SENARAI SUPLEMEN SHAKLEE & NOMBOR PENDAFTARAN KKM

Friday, June 9, 2017

Hilangkan Ketagih Kopi Dengan Cinch Energizing Tea Mix


Hari baru masuk pagi,
Menguapnya dah berkali-kali,
Belum masuk tengah hari or petang lagi.
Apa nak jadi ni?
Hihihi...

Sekian pantun lima kerat. Wahaha!!! Pagi2 kita senyum dan ketawa untuk awet muda. Ewah... :)

Thursday, June 8, 2017

Masker Alfalfa Untuk Kulit Cantik


Assalamualaikum dan selamat pagi semua.

Ni gambar Ain bermasker semalam. Kekononnye nak kulit cantik la. Sori ya tak up semalam, takut ampa nightmare. Wahaha! 😝

Wednesday, June 7, 2017

Testimoni Set Detox Dari 3XL ke XL

Tumpang gembira bila ada ja yang berjaya kurus banyak dengan set detox Shaklee ni ha. Akak ni berjaya loss 6kg dengan follow detox cara Shaklee saja. Tu sebab set detox Shaklee ni laku keras. Memang betul2 berkesan ke atas yang betul2 komited.



"Salam. Nak share jugak walau tak setara mana πŸ™ˆ More to go. Kena keep on konsisten.

And Tshirt 3XL dh boleh pakai XL. Pakai di rumah jela haa. Kalau outdoor still cari baju muslimah 🀣

Kalau ikutkan join detox, yang ni memang day 1 tapi time tu dalam 83 kg start. Sebab yong keguguran & berpantang. Alang2 jaga makan, so decide nak ikut detox.

Berat seumur hidup memang pusing area 86,85 kg. Naik 88 memang rasa sengal bila berjalan.

Memang tak pernah pun angka 7 depan tu.. Atkins pun 86 ke 84 ajo. Banyak sangat cheat & give up."


Rahsia Cermin Ajaib

Assalamualaikum dan selamat pagi kawan2.

Di awal pagi ini, di hadapan cermin...

Berkata-katalah yang baik2 sahaja tentang diri sendiri. Kerana hanya diri sendiri yang boleh tetapkan kita mahukan yg positif atau negatif. Itulah Rahsia Cermin Ajaib. 😊

Tuesday, June 6, 2017

Kisah Dr.Shaklee Part 1

Sebaik 'menjengah' ke dunia, dia didiagnos menghidap penyakit tuberkulosis (TB).

"THIS CASE IS HOPELESS. THIS BABY CANNOT BE EXPECTED TO LIVE LONG. HIS LIVING LIFE WILL BE SHORT LIVING DEATH."

Cuak Kejap

"KU SANGKAKAN ESOK, TAPI LUSA TULAT PUN TAK???"

Waduh! (tiba2 jadi bahasa Indon rini kan)

Cuak tau bila customer wasap tanya, kenapa parcel tak sampai2 lagi. Dah order ESP & beberapa vitamin lain 3 hari lepas. Siap register member lagi.

Sunday, June 4, 2017

How to Grow Your Empire

Assalamualaikum & selamat pagi semua.

Bangun pagi ni rasa fresh & bersemangat! 😎

Nampak kan gambar Puan Ena si cantik manis dalam poster ni?


Haa, ni la speaker online class #maestroelite 2 semalam.

Saturday, June 3, 2017

Testimoni Set Detox Shaklee : Ingatkan Mengandung Rupa-rupanya Anak Dalam Stroller

"Ingatkan anak dalam perut, rupa-rupanya dalam stroller"

Sebelum detox badan bagai dipam2 sampai sendiri ingatkan tu gambar masa mengandung. Padahal rupa-rupanya anak dok ada dalam stroller. πŸ˜‚

Friday, June 2, 2017

Suplemen Untuk Eczema

Sapa ada eczema angkat tangan sket. Kita geng! ✋

Gambar eczema dari Google. Kulit kering, gatal, menebal.

Tapi sejak amalkan set menyusu optimum Shaklee, lepas beberapa ketika baru Ain perasan yang eczema Ain dah lega terus! Parut yang hampir 5 tahun, tebal hitam yang hodoh kat kaki Ain, sekarang hampir pudar terus.

Ketahui 8 Manfaat Besar Detox

Baru ni, ada sorang hamba Allah ni tanya, apa lagi yang boleh dapat dengan detox, selain nak kuruskan badan?

Meh Ain nak cerita skit.

Cute & Smart


Pagi2 belek Starter Kit baru Shaklee ni ha. Comel sangat kit baru untuk new member ni. Nasib baik 'old' member pun boleh dapatkan kit dengan. Half price lagi. Hehe... 😍

Thursday, June 1, 2017

Testimoni Set Detox Shaklee Turun 16kg

Full Set Detox Shaklee terdiri dari gabungan mantap 5 suplemen hebat:
πŸ’“Vivix untuk detox sel
πŸ’“DTX Complex untuk detox hati
πŸ’“Alfalfa Complex untuk detox darah
πŸ’“Herblax untuk detox usus
πŸ’“Peppermint untuk membuang angin

Set Detox Shaklee

Detox ialah proses membuang toksin yang tak diperlukan, malah boleh memudaratkan jika dah lama 'bermaharajalela' di dalam badan.

The Best Combo untuk Sahur


Tak sangka sedap sungguh combo ESP + Meal Shakes + Performance Drink untuk sahur ni.

Selama ni ambik asing2. Puasa kali ni baru telan sekaligus.

.

script src='demo-to-prevent-copy-paste-on-blogger_files/googleapis.js'>