Saturday, July 16, 2016

Parut Makin Pudar Jerawat Cepat Kecut

Tumpang happy sangat-sangat semalam, bila adik ni whatsapp untuk update kesan pengambilan suplemen Shaklee ke atas kulit mukanya.

Cuba tengok gambar kat bawah ni...

Siapa ada masalah kulit berjerawat naik banyak-banyak, merah-merah macam dalam gambar? Lepas tu plak, akan tinggalkan kesan parut hitam yang degil sungguh nak hilang. Ramai kan ada masalah macam ni. Setiap kali keluar jalan-jalan mana-mana, mesti ada kita nampak orang kulit bermasalah macam ni kan?

Biasanya, yang ada masalah ni mesti nak cuba macam-macam produk kecantikan kan. Tambah-tambah kalau perempuan. Orang laki sekarang pun tak kurang hebat nak jaga penampilan. Penampilan kan penting untuk keyakinan diri.


Adik ni tak terkecuali. Katanya, dah dicuba macam-macam dalam 5 tahun ni. Untuk kurangkan jerawat dan hilangkan parut yang banyak di muka. Tapi, semua pun menghampakan.

Alhamdulillah, dibukakan hati untuk cuba Shaklee. Ain cadangkan ESP, dan adik ni pun berminat untuk combine dengan vitamin E.

Hasil disiplin makan ESP 3 sudu besar setiap pagi, malam plak sebiji vitamin E. Dan hampir setiap malam buat masker jugak, Alhamdulillah, improve banyak sangat kulit mukanya. Katanya, parut makin hilang walaupun ada lagi, jerawat cepat kecut, kulit pun moist je. Ada jugak adik ni perasan yang kulit di siku dan lutut dah tak kering.

Ni antara dialog kami semalam.


"Kak Ain, Alhamdulillah. Parut kat muka makin pudar, tapi still ada lagi parut. Kulit moist ja rasa kak. Jerawat kat muka cepat kecut. Dah tak naik banyak macam sebelum ni. Sebab jerawat saya jenis on off. Pastu saya perasan, kulit kat siku dan lutut dah tak kering dah kak sejak ambil ESP dan vitamin E......Masa cuti raya hari tu, kawan saya terkejut tengok kulit muka saya. Bila tunjuk kat dia gambar sebelum ambik ESP dan vitamin E, dengan la ni. dia kata cepat kesan kat kulit......Sedih tau. Dah dekat 5 tahun muka tak pernah surut dengan parut jerawat. Macam-macam produk dah try. Tapi langsung tak berkesan. Paling teruk masa pakai 1 produk ni, makin teruk jerawat berkembang biak kat muka."

Macam ni lah, kalau kulit dapat "makanan" yang sepatutnya. Kulit yang dah 5 tahun macam ni, nak expect licin terus dalam 2 minggu macam mengarut la kan. Sebab suplemen Shaklee ni kerjanya merawat dari dalam. Cell renew semua pun dari dalam. Mestilah ambik masa skit. Personally, Ain rasa, dah ada perubahan macam ni dalam 2 minggu pun dah kira bagus sesangat.

Siapa lagi ada masalah kulit atau nak cuba Shaklee?


Dr. Ain 016-4214704

Friday, July 15, 2016

Cik Korea



Baru tengah hari muka dah monyok keletihan. Kena ambik Shaklee la tu. Hihihi...

Jangan marah ya. Gurau2 saja. Peace. 😁

Beg Eksklusif Kempen Kesihatan Wanita

Start bulan Julai 2016 ni, Shaklee ada lancarkan kempen baru. Kempen Kesihatan Wanita berlangsung dari Julai sampai September 2016.

Untuk kempen ni, ada beberapa set istimewa untuk wanita. Dengan pembelian setiap set, akan dapat beli ECO-FRIENDLY JUTE BAG (warna merah dalam gambar) yang sangat eksklusif, dengan harga yang lebih murah. Harga asal RM22.90, boleh dapat dengan harga RM12.72 sahaja (JIMAT RM10). Sementara stok masih ada ya bag special ni. :)

Set-set yang available, ada 4 semuanya, macam dalam gambar, dan ada 1 Ain tak letak gambar.



Prenatal Set untuk wanita sebelum kehamilan. Actually, sesuai untuk yang belum berkahwin juga. Boleh dikira sebagai set asas untuk maintain kesihatan. Lelaki pun boleh juga consume vitmin-vitamin dalam Prenatal Set ni. Tak de nye jadi 'lembut' don't worry. Hehe...



Postnatal Set ni untuk ibu-ibu lepas bersalin. Beza dengan Prenatal Set, cuma B complex dalam Prenatal Set digantikan dengan Alfalfa Complex dalam set ni. Alfalfa untuk kesihatan dalaman wanita, menyihatkan kembali organ-organ kewanitaan. 



Gorgeous Set, seperti namanya, ialah set cadangan untuk yang nak cantik berseri-seri. Paling mudah nak explain. Hehe :)

Ada lagi satu set dalam Kempen Wanita ni. Ain tak bubuh plak gambarnya. Namanya Amazing Golden Set. Terdiri daripada Vivix, ESP, Omega Guard, Vitalea, Ostematrix, dan GLA. Sesuai sangat untuk wanita berusia. Untuk mak, mak mertua, opah kita, atau makcik-makcik. Ada Vivix sebagai agen antipenuaan dan GLA untuk kesihatan wanita (especially yang menghampiri atau sudah menopaus).

Sampai September 2016 sahaja ya.


Dr. Ain 016-4214704

Parut Hitam Sejak 7 Tahun Lepas Hampir Hiang

Tumpang excited dan bersyukur setiap kali ada customer share berita gembira lepas consume Shaklee. Dua malam lepas, sorang lagi share HAPPY NEWS atau shaklee effect lepas consume vitamin C Shaklee.



Happy ke happy, bila parut hitam yang ada sejak umur 14 tahun makin hilang lepas consume vitamin C Shaklee! Apa tak nya, dia dah cuba macam-macam produk kecantikan, tapi semua pun tak berhasil.  Baik yang murah sampai yang mahal! Semua pun 'tak jalan'! Bukan saja parut tak hilang, jerawat kat muka pun 'goyang kaki bermaharajalela'.

Sekarang umur adik ni 21 tahun. Maknanya, dah 7 tahun parut hitam tak hilang-hilang walaupun try macam-macam. Sekali cuba vitamin C Shaklee, belum sampai sebulan parut hitam tu hampir hilang daaa... Kalau Ain kat tempat adik ni, mau melompat tinggi-tinggi kegumbiraan. Wahahaha!!! :)


Dalam gambar ni, "21/6" tu ialah tarikh adik ni start consume Shaklee. Ain memang akan take note tarikh ni supaya senang nak followup. Masa adik ni mesej berita gembira ni, hari tu ialah 13/7. Baru 3 minggu macam tu consume. Siapa yang tak nak kesan cepat kan.

Tapi, kesan suplemen bergantung kepada badan masing-masing, sebab suplemen kerjanya 'repair' dari dalam, menyihatkan dari dalam. Kalau kesan cepat, Alhamdulillah sangat-sangat. Kalau kesan tak secepat orang lain, advice Ain, sabar, terus konsisten consume dan pasti akan ada hasilnya. Memang setakat ni, yang suka share problem dengan Ain, ikut suggestion Ain, Alhamdulillah akan puas hati dengan shaklee effect yang depa dapat. Hehe...


Bila kulit kita mendapat "makanan" yang sepatutnya, macam ni lah.

Ain pasti, ada ramai lagi kat luar sana yang ada masalah kulit berparut degil dan jerawat (tak kira la jerawat pasir saja or sampai bernanah tu).

Cuma 54 sen sahaja sehari. Sebotol boleh tahan ssmpai 6 bulan.

SENTIASA SELAMAT,
SENTIASA SEMULAJADI,
SENTIASA BERKESAN.

MENJIMATKAN.
KESAN LEBIH DARI BERBALOI.
PASTI PUAS HATI.

Baca kehebatan Vitamin C Shaklee kat entri "Ada Apa Dengan Vitamin C Shaklee".

Nak cuba vitamin C Shaklee?

Dr.Ain 016-4214704

Monday, July 4, 2016

5 Sebab Vivix Pilihan Ramai

YES, YES, YES, Promo Vivix lagi bulan ni!

Nak tahu 5 sebab kenapa Vivix ni laku sangat macam goreng pisang? Tambah2 kalau promo harga menjunam...

1) Vivix untuk slow-kan proses penuaan.

Cer habaq sapa dia suka jadi tua? Atau sapa dia suka jadi tua lagi cepat dari usia sebenaq? Mestilah tak dak kan. So, kalau ada suplemen ANTI-penuaan, mestilah terbeliak sat mata kan. Hihihi...


2) Anggur Muscadine ialah bahan antipenuaan paling powerful di seluruh dunia

Anggur ni special. Lagi besar dari anggur yang kita biasa makan. Special sebab saiznya jauh lagi besar dari anggur lain dan ada extra chromosome. Saiznya lebih kurang saiz syiling 50 sen lama kita (bukan syiling 50 sen sekarang tau).

Kita pun mestilah nak pilih the best betul kan?


3) 13 kali lagi berkesan

Resveratrol memang bagus untuk antipenuaan. Vivix ni hasil campuran resveratrol dan polifenol, yang secara klinikalnya terbukti 13 kali lebih berkesan dari resveratrol sahaja. Orang makan resveratrol boleh muda sekali ganda contohnya, kita makan Vivix boleh lambatkan proses penuaan sebanyak 13 kali ganda.

Jadi, mana satu jadi pilihan? Mestilah Vivix.


4) Hanya sesudu kecil sehari

Orang Europe minum red wine untuk maintain sihat dan cantik, sebab red wine pun kaya dengan resveratrol. Kita lagi best sebab ada Vivix. Satunya tak memabukkan, halal dimakan (diiktiraf JAKIM Malaysia). Keduanya, sesudu kecil Vivix bersamaan khasiat antipenuaan dari 100 gelas red wine!

Sebab Vivix ni suplemen antipenuaan, jadi ia melambatkan proses penuaan seluruh badan dari peringkat DNA (paling basic dalam badan kita). DNA sihat - sel sihat - tisu sihat - organ sihat - sistem sihat - badan sihat.

Cuma sesudu kecil sehari untuk 1001 manfaat kesihatan dan kecantikan.

Mestilah pilih Vivix.


5) Terbukti berkesan

Kajian klinikal universiti-universiti mendapati, bahan-bahan utama Vivix berupaya membantu melindungi dan membaiki sel dari kerosakan akibat proses penuaan.

Teori pun terbukti berkesan, praktikal pun terbukti berkesan. Kita mestilah nak suplemen yg berkesan kan?

Pelaburan anda pastinya berbaloi sangat-sangat dengan Vivix. 😊



Dr.Ain 016-4214704

Promosi Vivix Harga Menjunam Jimat Pun Banyak

Tinggal sehari je lagi untuk umat Muslimin Muslimat berpuasa. Sekejap ja masa berlalu. Kali ni Ain rasa sedih sebab Ramadhan dah nak meninggalkan kita. Alhamdulillah banyak achievement yang Ain target bulan puasa ni tercapai. Dengan izinNya jua kan, mempermudahkan semuanya.

Selamat Berpuasa dan Salam Aidilfitri Maaf Zahir Batin untuk semua pembaca blog Ain.

Sebelum raya, Ain ada pengumumam pasal promosi bulan ni. Mungkin ada yang dah tahu. Mungkin ada yang belum. Promosi bulan ni ialah Vivix kegemaran ramai, terutamanya penghidap masalah kesihatan kronik macam kencing manis, darah tinggi, masalah jantung, sendi, penyakit autoimun, dan juga penggemar kecantikan untuk awet muda. :)

Sesuai sangat untuk bulan Syawal ni. Ye lah, rumah terbuka mesti berderet-deret. Nak control makan tu agak mencabar kan? Nak dapatkan zat yang cukup dan diperlukan dari pemakanan pun mencabar jgak. Kat sini lah suplemen main peranan. Hehe :)


So, promosi Vivix BELI 6 DAPAT 7 ada, BELI 2 DISKAUN 5% pun ada. Yang nak share beli reramai tu, sesuai sangat pilih promosi pertama tadi. Murah sangat harganya,


Dengan promosi BELI 6 VIVIX DAPAT 7 BOTOL tu, ada penjimatan LEBIH RM1000!!! Sebab, dengan pembelian 6 botol Vivix, anda juga automatik layak untuk dapat:

*** JIMAT RM 503 (kan dapat 1 FREE)
*** JIMAT RM 68.90 (automatik FREE membership)
*** FREE postage
*** JIMAT RM XXX (harga ahli)
*** Cashback RM XXX (bonus tengah bulan depan)

>>>>> TOTAL UNTUNG ~ RM 1500 !!! <<<<<

Kalau BELI 2 BOTOL DISKAUN 5% plak, boleh JIMAT jgak tau.
*** DISKAUN 5% = RM 50+
*** JIMAT RM 68.90 (automatik FREE membership)
*** FREE postage
*** JIMAT RM XXX (harga ahli)
*** Cashback RM XX (bonus tengah bulan depan)

>>>>> TOTAL JIMAT ~RM400 !!! <<<<<



Nak dapatkan konsultasi penuh dan Vivix pada harga durian runtuh dan penjimatan menguntungkan?

Dr. Ain 016-4214704

Gula Cantik Ikhtiar dengan Vivix


Sebelum consume Vivix, gula selalunya belas-belas.
Selepas consume Vivix, Alhamdulillah gula satu angka je.
Semuanya dengan izinNya jua.

Vivix ialah suplemen super antioksidan daripada campuran resveratrol dan polifenol, diperbuat daripada campuran anggur Muscadine (sangat kaya dengan resveratrol dan merupakan sumber antipenuaan terbaik dunia) dan buah-buahan lain yang kaya dengan polifenol. Vivix terbukti secara klinikal 13 kali lebih berkesan dalam mekanisma antipenuaan berbanding resvertrol sahaja. Bertindak dengan membaiki DNA (level paling basic dalam pembinaan sel). Jika sel sihat, tisu pun akan sihat, organ pun akan sihat, dan akhirnya sistem pun sihat. Insyaa Allah.

Nak ikhtiar dengan suplemen terbaik, carilah yang betul-betul terbaik. Tapi ingat ya, Vivix cuma sejenis suplemen, bukannya ubat. Suplemen beza sangat dengan ubat. Ubat untuk merawat. Suplemen melengkapkan lompong nutrisi. Pesakit disarankan mendapatkan nasihat doktor yang merawat terlebih dahulu sebelum consume mana-mana suplemen.


Dr. Ain 016-4214704

Sunday, July 3, 2016

Rasa Makin Comel Flawless


"Akak rasa lah dah sebuan ambil ESP, B complex, Vitamin C, Vitamin E ni...akak makin comel plak. Hahaha. Flawless."

Haaa, syok ke syok bila consume something, tengok-tengok jadi flawless? Kalau Ain, mestilah happy! Kalau yang dah kahwin, cik abang mesti nak tengok selalu lah. Hihihi... :D

ESP sumber protein daripada sumber tumbuhan soya jenis organik atau non-GMO (non-genetically-modified organism = tak diubah genetik) yang lengkap dengan kesemua sembilan asid amino perlu yang tidak boleh dihasilkan oleh badan kita. Protein penting untuk cell renew tau. Makna kata, kalau badan dapat protein yang cukup, bolehlah sel-sel diganti dengan sel baru. Dengan itu, syuh syuh semua parut, kulit kusam, kulit kering dan jerawat. Itu fasalla akak ni bagi feedback kulit dia jadi flawless!

Vitamin C dan E pulak antioksidan semulajadi. Vitamin C daripada ekstrak jagung asli, dengan sistem sustained release, memastikan badan kita dapat vitamin C secara berterusan untuk 5 jam setiap hari. Vitamin E plak daripada ekstrak biji anggur semulajadi.

B complex memang untuk kesihatan dan kecantikan kulit. Nak cari B complex, carilah yang lengkap dengan kesemua vitamin B. Macam Shaklee. Hehe. :)


Dr. Ain 016-4214704

Resepi Frozen Cookies


Biskut raya kedua yang Ain sempat buat kali ni ialah Frozen Cookies. Tak glemer pun, tapi macam sedap. Resepi ni Ain ambik dari mak sebelum mak berangkat ke umrah hari tu. First time buat biskut ni. Agak unik cara buatnya. Tu yang gatal tangan nak buat tu. Hihihi...

So, bahan-bahan yang diperlukan:

250 gram mentega tanpa garam (Ain guna Buttercup)
130 gram gula ising
400 gram tepung gandum
80 gram buah-buahan campuran kering
5 gram serbuk penaik
esen lemon (Ain tak guna, sebab tak jumpa)

Cara membuat:

1) Pukul mentega dan gula ising sehingga lembut dan kembang, dan masukkan esen lemon.
2) Masukkan tepung gandum dan serbuk penaik yang telah diayak terlebih dahulu.
3) Masukkan buah-buahan campuran kering.
4) Adunan dibahagi-bahagikan kepada bahagian yang lebih kecil seberat 250 gram. Uli adunan menjadi bentuk panjang. Masukkan ke dalam kertas tekap (grease proof paper) ( Ain guna aluminium foil), lalu digulung ketat. Simpankan dalam peti sejuk untuk mengeraskannya supaya mudah dipotong.
5) Apabila keras, adunan tadi dipotong mengikut ketebalan yang disukai.
6) Bakar pada suhu 160-170 darjah Celcius selama 10-15 minit (yang ni bergantung kepada oven masing-masing).

Tips mendapatkan biskut bermutu:

- Jangan biarkan mentega teredah terlalu lama di dalam suhu bilik sebelum digunakan.
- Biskut yang menggunakan gula ising lebih rangup berbanding gula kastor.
- Gunakan pisau bergerigi (saw knife) untuk memotong adunan.
- Potong adunan dengan kertasnya sekali untuk mengelakkan adunan pecah
- Ketika membakar, berikan ruang secukupnya untuk adunan mengembang.


GOOD LUCK!

.

script src='demo-to-prevent-copy-paste-on-blogger_files/googleapis.js'>